Om oss

Daniel och Patrik, det är vi som startade Fordonsmäklarna. Vi träffades första gången 1997 på Bilia där vi arbetade med att tvätta bilar. Åren gick och drömmen om att öppna en egen bilfirma växte sig allt större. I Januari 2008 var det dags, vi hade då sparat ihop 150 000 kr och köpt in tre bilar. Det var en gammal Volvo 940 en Audi och en Ford Scorpio.

Vi var nog minsta bilfirman i Sverige! Vi ringde alla vi kände och frågade om vi fick hjälpa dem med att sälja deras bilar. De första åren stod vi själva på nätterna och tvättade bilarna. På dagarna sålde vi dem. 3 bilar blev 5, och när vi hade ungefär tio bilar tyckte vi att vi var kungar! Inget kunde stoppa oss och vi jobbade ännu hårdare.

Kunder som besökte oss på den tiden kom ofta in och frågade "vet ni vart Fordonsmäklarna ligger? - Ni har kommit rätt. Vi trodde det var ett stort bilföretag. Inte idag men vi kommer bli!". 2010 knackade Solna kommun på den lilla lokalen i Solna och sa ni förstör infrastrukturen för de boende i Solna. De har ingenstans att parkera. Vi hade då ca 100 bilar till salu med prydliga prislappar uppställda längst gatorna. I samma takt som antalet bilar ökade växte högarna av parkeringsböter. Nu var det dags att ta nästa kliv till något större. Idag har vi ca 300 bilar till salu och en av våra anläggningar ligger på Sveriges största bilgata - Smista allè i Stockholm.

Den lilla lokalen som vi en gång startade har vi kvar och där bedriver vi nu bilverkstad. Vi säljer ca 3000 bilar varje år i våra tre anläggningar i Stockholm och håller 30 personer med jobb. Fordonsmäklarna omsätter ca 400 miljoner kronor per år och är en utav de mest framgångsrika bilfirmorna i Sverige. Vi är återförsäljare av Subaru och är även Sveriges största återförsäljare av Isuzu Pickup samt Ligier mopedbilar.

Hur lyckades vi med det?

Vi har ett unikt kontaktnät, vi vägleder samt ha stor förståelse för kundens behov. Vi strävar inte efter att sälja en bil, vi strävar efter att bygga långsiktiga relationer. Vi vill att du ska se oss som det självklara valet även i framtiden! Varmt välkommen att prova oss för ett bättre och mer ekonomiskt bilägande